Šviežios daržovės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų, vandenyje tirpių vitaminų, karotinų ir virškinamosios ląstelienos šaltinių. Kiekviena daržovė yra savita, skiriasi ir jos maistinė vertė. Ląsteliena ir maistinės skaidulos surenka toksinus ir šlakus ir pašalina iš organizmo. Jos suteikia sotumo jausmą, o tai labai svarbu, norint kontroliuoti savo svorį. Daržovės labai paįvairina mitybą, visada norime, kad maistas būtų ne tik naudingas, bet ir gardus, estetiškai atrodytų. Labai svarbu, kad visos daržovės turi skaidulinių medžiagų, kurios užpildo skrandį, dėl to greičiau pasisotinama. Per dieną reikia suvalgyti 600 g (3–6 lėkštes) vaisių ir daržovių. Svarbus ne tik vartojamų daržovių kiekis, bet ir kokybė. Rinkitės kuo įvairesnių spalvų daržoves ir gaminkite maistą taip, kad išliktų kuo daugiau vertingų maistinių medžiagų. Jei norite, kad daržovės ant jūsų stalo būtų kuo kokybiškesnės, tuo daugiau jų vartokite sezono metu – tada jos vertingiausios. Improvizuokite, receptas yra tik gairės pasigaminti patiekalui.
Visą receptą skaitykite: Brokolių salotos su pomidorais